14.12.2021 Komentari: 0

Zubni implanti su bolja opcija od proteza

Možda ste čuli da su od proteza bolji zubni implanti. Forum i mnogi sajtovi govore o tome, ali da li ovo važi i za vas? Važno je zapamtiti da je svaki pacijent drugačiji. Stoga vam preporučujemo da zatražite konsultaciju sa jednim od provereno dobrih stomatologa, koji će vam predložiti mogućnosti nadoknade zuba da biste znali šta je najbolje po vas.

zena-pokazuje-na-implante

 

Iako služe da funkcionalno i estetski zamene nedostajuće zube, implantati i proteze na implantima, međusobno su vrlo različiti i imaju svoje prednosti i nedostatke. Kvalitetne osobine dentalnih implantata daleko nadmašuju mane istih, jer svega nekoliko pluseva odvaja pozitivne odlike proteze na implantima od onih negativnih.

Ipak, stručni stomatolozi će izvršiti temeljan pregled, kako bi utvrdili koja je opcija najbolja po vas, ali obično su njihova preporuka zubni implanti. Forum na ovu temu može vam otkriti dosta informacija, kao i zašto proteze na implantima nisu najbolje rešenje, na šta odgovaramo u nastavku:

 

Zubni implantati traju duže od proteza

 

Kad god morate nadomestiti zub koji vam nedostaje, želite biti sigurni da ćete izabrati dobru zamenu za isti, da ne biste imali problem, kao što su recimo rane u ustima od proteze. Za efikasnu, dugoročnu i kvalitetnu opciju, zubni implanti zauzimaju broj 1. Ako se dobro brinete o njima, tako što ih perete, čistite koncem i redovno posećujete svog stomatologa, možete očekivati da će trajati 20 ili više godina bez potrebe da ih prilagođavate ili radite na njima.

 

Uporedite ovo sa protezama, koje morate stalno podešavati i mogu biti neudobne, a posledica toga jesu rane u ustima od proteze. Neizbežno je da ćete morati da je menjate, verovatno, nekoliko puta, pošto vaša vilična kost počinje da se resorbuje jer nedostaju zubi koji su joj potrebni da bi ostala zdrava.

Sa zubnim implantatima, možda ćete zaboraviti da ste obavili proceduru jer se osećaju i funkcionišu baš kao vaši prirodni zubi. Ako vas zanima da pročitate više o tome šta su zubni implanti, forum, kao i mnogi drugi sajtovi na ovu temu, jesu mesta koja će vas dodatno informisati.

 

Zubni implantati deluju kao prirodni zubi

 

Vaši zubni implantati će delovati kao vaši prirodni zubi i estetski i funkcionalno, te vam neće biti neprijatno i izbeći ćete zaokupljenost njima. Neki od iritantnih i bolnih problema sa kojima se ljudi sa protezom svakodnevno suočavaju uključuju potrebu da ih uklone i pridržavaju ih – nadajući se da neće skliznuti sa svog mesta. Za razliku od proteza, svoje implantate treba da tretirate kao i svoje ostale prirodne zube.

 

nasmejan-covek-zadovoljan-svojim-zubima

 

Zubni implantati čuvaju strukturu vilice

 

Jedna od nuspojava, koje pacijenti najčešće nisu svesni zbog nedostatka zuba, jeste promena njihovog izgleda lica kao direktna posledica loše strukture vilice.

 

Stoga je možda najbolja funkcija zubnih implantata upravo očuvanje vilične kosti koja sprečava deformitet lica. Budući da implantati deluju kao koren, oni omogućavaju vašoj viličnoj kosti u nastavku rasta, što podstiče stabilnost zuba i bolje opšte oralno zdravlje, dok proteze nisu najefikasnije rešenje, budući da možete dobiti rane u ustima od proteze.

Da li su zubni implanti pravi izbor za vas?

 

Kada se opredelite za proverenu stomatološku ordinaciju radi ugradnje implantata, možete biti sigurni da ćete sa stručnim timom razgovarati o raznim opcijama kako biste mogli da napravite najbolji izbor za vaše opšte zdravlje. Nastojimo da damo stručne preporuke na osnovu vašeg zdravlja i želja, te vam toplo preporučujemo da posetite stomatološku ordinaciju Dental Plaza, gde ćete ponovo vratiti svoj blistavi osmeh.
 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar