13.10.2021 Komentari: 0

3 iznenađujuće činjenice u vezi implantata

Možda vam ugradnja zubnih implantata zvuči pomalo zastrašujuće, upravo jer niste iskusili nešto slično ovoj proceduri. Kada saznate kako se zubni implanti rade, koliko je važna pravilna higijena zuba nakon njihove ugradnje, i usput naučite neke zanimljive činjenice, sigurno ćete biti informisaniji i opušteniji.

Vaš zubar će biti više nego zadovoljan da razgovara sa vama o vašoj specifičnoj situaciji i onome šta možete očekivati tokom samog postupka. Ali za sada uživajte u ovim zanimljivim činjenicama i saznajte više o tome koliko su važni zubni implanti.

 

1. Zubni implantati su skoro jaki koliko i prirodni zubi


Kada su u pitanju čvrstoća i izdržljivost, implanti su jedina dostupna i odlična zamena naših prirodnih zuba. Ljudi koji su ih ugradili, imaju sposobnost ugriza i žvakanja, koja je gotovo identična onoj, u kojoj su uživali sa svojim prirodnim zubima.


Nakon što se u vilicu pacijenta stavi implant, kost oko njega se savršeno stopi. To je tako neverovatno jaka veza, koja oponaša prirodnu snagu korena zuba, koja je izgubljena na mestu implantacije.


Za razliku od uklonjivih proteza, koje često klize dok pacijenti pričaju ili jedu, zubni implanti su stalni deo vašeg tela i praktično se ne razlikuju od pravih zuba. Moći ćete da jedete bez ikakvih ograničenja u ishrani i sigurno se smejete – niko neće znati da ste imali implantaciju.

 

2. Zubni implanti su dugotrajni

 

Ako vam je higijena zuba nepravilna, ona može rezultirati gubitkom vaših kutnjaka, sekutića, zbog čega se nećete osećati najbolje. Nedostatak nekog od zuba, negativno će se odraziti na vaše fizičko i emocionalno zdravlje, smanjiti samopouzdanje i otežati ishranu.


Za trajno rešenje koje vraća funkcionalnost i osmeh od milion dolara, Dental Plaza nudi uslugu ugradnja zubnih implantata.

 

Pravilo koje važi i za prirodne zube – ako se brinete o implantima, oni mogu trajati decenijama, verovatno čak i ceo život.


Kad zacele, zubni konac možete primenjivati normalno i ne morate dodavati nikakve nove korake u svoju redovnu rutinu, kada je u pitanju higijena zuba. Jedna prednost, koju implant ima u odnosu na prirodni zub, je ta što ne može da dobije karijes.

 

ugradnja implantata

 

3. Održavanje dobrog zdravlja i izgleda lakše je sa zubnim implantatima

 

Neke od najzdravijih namirnica teško je jesti bez zuba ili proteza – pomislite samo na hrskavo voće i povrće, orahe i meso. To može prouzrokovati da nosioci proteza propuste vitalne hranljive materije, dovodeći ih u opasnost od neuhranjenosti. Zubne proteze imaju samo oko 20-25% jačine ugriza prirodnih zuba, dok su implanti uporedivi sa pravim zubima


Ova statistika pomaže ljudima da izaberu pravo alternativno rešenje za svoje nedostajuće sekutiće, kutnjake..., te tako uravnoteže ishranu. S druge strane, zubi mogu usporiti proces starenja. Kada vam neki od njih nedostaje, vaša vilica počinje da se povlači, jer ne prima nikakvu stimulaciju iz korena zuba.


Pogoršanje čeljusti je ono što ljudima daje utonuo, ostareli izgled koji može učiniti da neko izgleda mnogo starije od svojih godina. Zubni implanti pomažu u sprečavanju toga, jer zamenjuju koren zuba, spajaju se s čeljusnom kosti i stvaraju stimulaciju koja je potrebna za održavanje zdravlja.

 

Da li je ugradnja zubnih implantata pravi izbor za mene?

 

Ako ste spremni da se nasmejete sa poverenjem i jedete sve što poželite, zubni implantati mogu biti vaše rešenje za konačno vraćanje osmeha i popunjavanje onih ružnih rupa, koje su ostale nakon gubitka zuba.


Pored toga što vam pružaju ,,holivudski’’ blistavo-beli osmeh, oni mogu učiniti da se osećate sigurnije u svojoj koži, i mnogo više od toga. Oni vam zapravo mogu pomoći u očuvanju i održavanju zdravlja i mladolikog izgleda. Da biste saznali dodatno o ovoj proceduri, možda će vas zanimati i članak Ugradnja implantata zuba – prednosti i mane.

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar