22.12.2021 Komentari: 0

Kako da se brinem o svojim zubnim implantima

Veliki broj ljudi smatra da kvalitetna nega zuba nije neophodna posle ugradnje zubnih implantata. To je velika greška. Kao što prirodni zubi zahtevaju posebnu negu, tako je zahtevaju i zubni implanti.

Pravilno pranje zuba je presudno i ono će vam pomoći da vaši implanti budu dugotrajniji, a šta je, osim toga, potrebno da uradite kako biste vašu usnu duplju učinili zdravim mestom za implante - saznaćete u nastavku ovog teksta.

decko-pere-zube

 

Ugradnja implanta zuba - iskustva

 

Zubni implanti su odlično rešenje usled nedostataka jednog, ili više zuba u vilici. Ugradnja implanta je rutinska procedura, koja se obavlja svakodnevno, pa tako nemate razloga za strah. Ukoliko vaš stomatolog utvrdi da posedujete dovoljno vilične kosti, sama ugradnja će biti veoma laka i neće zahtevati posebne pripreme.

 

Kada je u pitanju ugradnja implanta zuba, iskustva pacijenata su pretežno pozitivna. Da bi i vaše bilo takvo - potrebno je da, pre svega, pronađete stomatologa kom možete verovati. Važno je da se ne obazirete na cenu, već na stručnost i kvalitet usluge, jer ćete tako, uz pravilnu negu zuba, produžiti dugotrajnot svojih zubnih implanta.

Pre same ugradnje se dobro informišite o svemu što vas zanima, zatim pronađite stomatologa kom možete pokloniti poverenje i on će vas provesti kroz čitav proces, sve do vašeg potpunog zadovoljstva.

 

Kako se ovaj zahvat obavlja u lokalnoj anesteziji - bol će se javiti tek nakon što anestezija izgubi dejstvo. Tada je dovoljno da popijete lek protiv bolova (analgetik) i bol će u potpunosti nestati u narednih par dana. Kada je u pitanju ugradnja implanta zuba, iskustva zavise isključivo od stručnosti stomatologa, ali važnu ulogu igraju i pravilna nega zuba nakon operacije, kao i redovne stomatološke kontrole.

 

stavljanje-paste-na-cetkicu


Pravilna nega zuba i zubnih implanta

 

Ukoliko ste mislili da ćete nakon ugradnje implanta moći da umanjite (ili potpuno zanemarite) oralnu higijenu – varate se. Nega zuba i zubnih implanta mora biti čak i kvalitetnija i temeljnija nego inače, kako biste produžili vek svojim implantatima.

 

A evo i šta to podrazumeva kvalitetna nega zuba:
 

  • Redovno i pravilo pranje zuba – za koje možete koristiti električnu, ili običnu četkicu. Posle same intervencije bolje je da četkica bude mekša, kako ne biste dodatno nadražili otok.
     
  • Čišćenje interdentalnih prostora – u te svrhe možete upotrebiti konac za zube, interdentalnu četkicu, ili oralni tuš. Veoma je važno da ne preskačete ovaj korak, jer se ostaci hrane lako zavuku u međuprostor vaših zuba, a takvo taloženje može izazvati mnoštvo komplikacija. Oralni tuš je sprava koju obaveznomorate uključiti u svoju oralnu higijenu nakon izrade protetskog rada na implantatima.
     
  • Ispiranje usta – usnu duplju možete ispirati rastvorima na bazi atiseptika koje vam stomatology preporuči. Na taj način ćete detaljno očistiti svoja usta.

  • Kontrole kod stomatologa – nakon ugradnje implantata, važno je da ne preskačete kontrolne preglede. Potrebno je da svog stomatologa posetite na svakih 6 meseci, kako biste imali kompletan uvid u zdravlje svojih zuba.
     

Zubni implanti – za osmeh kakav zaslužujete

 

Smatramo da, ukoliko imate uslova, nemate razloga da se dvoumite - zubni implanti su najbolja investicija u vaše zdravlje. Znamo da nedostatak zuba može izazvati mnoge nelagodnosti, pa vam zubni implanti mogu pomoći, ne samo oko estetike, već i oko funkcionalnosti.


Potrebno je da prevaziđete strah, te da uz pomoć vašeg stomatologa što bezbolnije prođete kroz zahvat. Nakon same procedure, potrebno je da negom zuba (pravilo pranje zuba, čišćenje i redovne kontrole) održite njihov kvalitet, u koji ste uložili svoje vreme i novac.


Ovaj proces uopšte nije težak i strašan kao što mislite
, samo je važno da se dobro pripremite, izaberete stručan tim i pratite njihove instrukcije.


U blogovima na našem sajtu možete pronaći sve potrebne informacije o ovoj temi, koje bi mogle da vam pomognu i olakšaju vam put do vašeg osmeha iz snova.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar