11.06.2021 Komentari: 0

Kako napraviti najbolji izbor prilikom izbora implantata?

Ugradnja implantata nije nešto za šta se ljudi odlučuju svaki dan. Potrebno je pre svega izdvojiti novac za to, a onda i volju. Voljni momenat je jako bitan. Onog trenutka kada odlučite da sebi poklonite novi osmeh i pronađete pravog i pouzdanog stomatologa – rešili ste sve. Ostatak prepustite svom doktoru. Verovatno ste već sada pomislili – a koji implant je pravi za mene i koje sve vrste postoje? Danas rešavamo sve vaše nedoumice. 

Koji zubni implanti su najbolji?


Najbolji zubni implanti su oni koji su kvalitetno izrađeni. Najvažnija osobina za primanje zubnog implantata je oblik i površina same titanijumske površine implanta. Što je priprema bolja i preciznija, to je veća šansa da zubni šraf bude čvrst i da dobro sraste sa kosti. Specijalnim tretiranjem površine obezbeđuje se bolja integracija zubnog implanta i upravo tu leži razlika između premium brendova i onih drugih.

 

izbor implantata


Kakav je to premium implant?


Premium implantati se uvek izrađuju od čistog titanijuma, bez primesa drugih metala, pa su zbog toga izuzetno biokompatibilni. Njihovi proizvođači daju garanciju na sam kvalitet implantata, pa ste tako u potpunosti sigurni šta će to biti deo vaših zuba. Još jedna od prednosti premium implantata je laka dostupnost svih komponenti kao i veliki izbor nastavaka odnosno abatmenta za implantate.


Šta su to mini implantati i da li ste kandidat za njih?


Ukoliko ste se raspitivali o ugradnji implantata, verovatno ste načuli već da postoje i mini implantati. Oni se ugrađuju kod pacijenta koji nemaju dovoljno koštanog tkiva za drugu vrstu pomoći, osim za nošenje mobilnih proteza. Mini implanti su manjih dimenzija u odnosu na standardne konvencionalne implante, pa je tako potrebno i manje kosti za njihovu ugradnju. To zapravo znači da ugradnja veštačke kosti najčešće nije neophodna. Mini implantati su povoljnije rešenje od standardnih implantata, te stoga ukoliko ste kandidat za njih, ne samo da nećete morati da izdvajate dodatni novac, već ćete proći i jeftinije.

 

izbor implantata


Šta je pterigoidni implant?


Pterigoidni implant se ugrađuje u predelu pterigoidnog nastavka gde je kost gušća, kako bi se na taj način izbegla operacija sinus lifta, u situacijama kada nema dovoljno kosti ispod maksilarnog sinusa. U slučajevima kada je maksilarni sinus toliko spušten da ne dozvoljava proceduru kao što je ugradnja implantata u toj regiji, ugrađuje se pterigoidni implantat. Ovim se zaobilaze pomalo komplikovane i skupe operacije sinus lifta. O svemu ovome brinuće vaš stomatolog. Nemojte se opterećivati oko ovih pojedinosti, jer zaista nema potrebe.

 

Odabirom pravog stručnjaka, vi ste svoj deo posla završili. Sada je na red na njemu da odredi pravu terapiju za vas. Cene pterigoidnog implantata u većini stomatoloških ordinacija se ne razlikuju od cene standardnih implantata.

 

Posebna prednost ugradnje pterigoidnog implantata je što se procedura intervencije smanjuje za šest meseci do godinu dana, jer nema dugotrajnog čekanja srastanja kosti, kao kod sinus lift operacije.


Iako vam ne deluje tako, ugradnja implantata je rutinska intervencija koja za sobom ne ostavlja nikakve posledice, ukoliko se odlučite za pravog stomatologa. Stručnjaci će tačno znati koji implantat je idealan za vas nakon svih odrađenih analiza. Renomirani proizvođači svakako drže malo višu cenu kada su zubni implanti u pitanju, ali sa njima možete biti sigurni da je proizvod prošao uspešno test vremena i ogroman broj uspešno ugrađenih implantata.

 

Stomatološka ordinacija Dental Plaza sarađuje sa renomiranim proizvođačima, a zbog velikog broja zadovoljnih pacijenata, broj implantata koje poručuju je ogroman. Upravo zbog toga, proizvođači za njih imaju posebne pogodnosti, a tu priliku dobijaju i pacijenti Dental Plaze. Samo u Dental Plaza klinici imate priliku da dobijete Premium implantat vrhunskog kvaliteta po sniženoj ceni od 390e. Ne čekajte, vreme je da pokažete svima svoje zube!

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar