03.11.2021 Komentari: 0

Implantati poboljšavaju kvalitet života na 3 načina

Ako vam nedostaju zubi ili znate da ćete ih uskoro izvaditi, imate nekoliko mogućnosti kad je u pitanju njihova zamena. Međutim, jedan izbor se ističe od ostalih, a to su zubni implanti. Beograd i drugi veći gradovi Srbije jesu mesta sa najvećim procentom klijenata, koji se upravo odluče na ovaj postupak, kad nemaju svoje prirodne zube.

nasmejana-žena-kod-zubara

 

Samo neki od razloga, zašto se zubni implantati često smatraju odličnom alternativom naših prirodnih zuba, jesu njihova dugotrajnost, visok kvalitet i otpornost – odlike koje, mnoge druge mogućnosti zamene zuba, ne pružaju.


Stoga vam otkrivamo 3 načina kako vam ugradnja implanta može poboljšati kvalitet života, a što će vam pomoći da shvatite sta su implanti i koji su njihovi dodatni benefiti.


Možete jesti bez ograničenja


Ako vam nedostaju zubi ili imate one oštećene ili pokvarene, koje je potrebno ukloniti, verovatno imate ograničenja u pogledu toga šta možete jesti. Hrskavo voće i povrće, tvrdo meso i grickalice prilično je teško žvakati kada vam je zdravlje desni ugroženo.


Budući da su zubni implantati pričvršćeni za vašu vilicu pomoću titanijumskih stupova, oni uklanjaju ta ograničenja u vašoj ishrani. To je kao da imate komplet novih, neoštećenih prirodnih zuba, kojima možete normalno žvakati bez problema po iste.

 

Druge mogućnosti zamene zuba, poput proteza, nisu čvrsto postavljene i stoga vam ne dozvoljavaju da konzumirate određenu hranu. Ali sa implantatima, vi imate slobodu da jedete čak i onu nahrskaviju, i da istovremeno uživate u istoj.

 

Ako su vam potrebni kvalitetni zubni implanti, Beograd je poznat po pouzdanim i vrsnim stomatolozima, koji će vam pružiti blistav osmeh kog svi sanjaju. Međutim, postoji veliki broj onih koji zanemare ovu opciju upravo zbog visokih troškova usluga.

beli-zubi-nasmejana-devojka

 

U trenucima donošenja odluke koja se tiče zdravlja desni, razmišljanje o novcu ne bi trebalo da igra presudnu ulogu, te je cena implanta zuba zanemarljivija. Spomenuli smo sta su implanti i njihove glavne odlike, koje su takođe i tri ključna benefita, koja vam garantuju da je ugradnja istih pravo rešenje za vas, bez obzira na to koliko iznosi cena implanta zuba.

 


Imaćete predivan osmeh kakav ste oduvek želeli


Veliki broj anketa, po pitanju osmeha, pokazuju da skoro polovina odraslih misli da je ovaj detalj na licu, zapravo onaj koji najviše pamte kod nekoga koga prvi put upoznaju. Osmesi daleko nadmašuju druge nezaboravne karakteristike, poput govora, odeće i mirisa, i ostavljaju najpozitivnije prve utiske.


Ali velike su šanse da ako vam nedostaju zubi ili su oštećeni, ne smejete se sa poverenjem kada upoznajete nove ljude – možda želite izbeći osmeh, jer ste zabrinuti da ćete, ako ga pokažete, biti negativno ocenjeni.


Dolazimo do rešenja koje će vam vratiti blistavi osmeh i omogućiti da otkrijete zube bez straha i brige – zubni implanti. Beograd, kao najveći grad Srbije, pruža vam širok izbor stomatoloških ordinacija, tako da se lakše možete odlučiti za onu koja raspolaže stručnim timom i gde cena implanta zuba odgovara baš vašem džepu.


Za razliku od proteza, ne morate brinuti da ćete biti iznenađeni pre nego što ih ugradite, kao i da li će vam skliznuti sa mesta dok se smejete ili govorite. Uz zubne implante, vaš osmeh će biti ,,holivudski”, a zdravlje desni – besprekorno.


Vaši zubi su doživotno obnovljeni


Pre same ugradnje, vaš stomatolog će vas dodatno uputiti u to sta su implanti i kako da ih održavate. Nije previše zahtevno – briga o njima ne razlikuje se znatno od one, koja se tiče prirodnih zuba.


Dovoljno je da ih perete tri puta dnevno, čistite zubnim koncem, i redovno posećujete stomatologa. Ako sledite ove korake, velike su šanse da će vam trajati do kraja života. Kad su u pitanju ostale opcije zamene zuba, poput proteze, na kraju biste morali da je se otarasite, čak i ako se o njoj brinete kako treba.


Ona može puknuti, rascepiti se ili slomiti, a vremenom, čak i istrošiti, zbog čega biste morali da je zamenite. Kada promeni svoj izgled, proteza ,,preti” da ošteti i okolne zube, što rezultira dodatnim stomatološkim radom. Samo implantati vam mogu doneti korist, znajući da su vaši novi zubi sigurno fiksirani i to doživotno.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar