10.06.2021 Komentari: 0

Šta podrazumeva priprema za ugradnju implantata?

Ugradnja implantata zuba pre svega zahteva određene pripreme i analize. Nakon što se odlučite za stručnjaka koji će vam implant i ugraditi, važno je da se o svemu sa njim i posavetujete. Danas govorimo o tome kakva vas priprema očekuje pre same intervencije ugradnje implantata i šta će vam sve od analiza biti potrebno.

Zubni implanti – priprema


Najpre, kako bi vaš stomatolog odlučio koji su implantati najbolje rešenje za vas, morate doći na kontrolni pregled. Tada će stomatolog detaljno pregledati vaše zube i vilicu, kako bi procenio gustinu vilične kosti. Kako bi stručnjaci kojima ste poverili svoje poverenje bili sigurni u sve pojedinosti, biće potrebno da pogledaju 3D snimak vaše vilice. Ugradnja implanta zuba podrazumeva da ipak mora postojati adekvatna struktura kosti. Nakon toga, određuje se mesto gde će implant biti postavljen. Ukoliko je struktura kosti neadekvatna, moraće prvo da se uradi nadogradnja kosti i možda će morati da se koriste implantati manjeg dijametra, takozvani mini implantati. Ali, o svemu ovome ne razmišljate vi. Sve su ovo pojedinosti o kojima će se brinuti vaš stomatolog.


Na samom kraju, pravi se plan terapije, a sve na osnovu vaše oralne higijene, ličnih navika i spremnosti za saradnju u vidu pridržavanja svih instrukcija datih od strane vašeg stomatologa.

 

ugradnja implantata

 

Obezbedite na vreme smeštaj


Ugradnja implantata je intervencija za koju je potrebno minimum dva dana, stoga, ukoliko se odlučite za stručnjake van svog grada, biće vam potreban i smeštaj, a na ovu stavku mnogi zaboravljaju, iako je sastavni deo same pripreme i iziskuje dodatne troškove. Biće vam potrebno mesto na kome ćete moći mirno da odmorite. Stomatološka ordinacija Dental Plaza svim svojim pacijentima obezbeđuje potpuno besplatan vrhunski smeštaj sa 5 zvezdica u samom centru prestonice, nadomak klinike. Ovo je najbolji način da uštedite novac, jer će vam svakako biti potreban za samu ugradnju implantata.
 

Kako izgleda proces ugradnje implantata?

 

Kada su u pitanju zubni implanti, intervencija je u potpunosti bezbolna za pacijenta, jer se vrši u lokalnoj anesteziji. Nakon što je prošao pripremni proces, odnosno detaljna analiza, 3D snimak i konsultacije, može se pristupiti radu. Prvo je potrebno izvaditi postojeći zub, ako već nije izvađen.

 

U istoj poseti se može ugraditi implantat. Procedura teče tako što se desni odmaknu i odgovarajućim instrumentom implant se postavi direktno u kost. Kada se ugradnja implanta zuba završi, desni se ušiju koncima, koji se sami resorbuju i nije ih potrebno skidati. Sledeći korak je period srastanja od 3 do 6 meseci, tokom kojeg implant srasta sa kosti. Nakon što je okolno koštano tkivo sraslo sa implantatom, na implantat se postavlja suprastrukura i uzima se otisak za izradu krunice.

 

ugradnja implantata
 

Ugradnja implantata u Dental Plazi


Ugradnja implantata u stomatološkoj ordinaciji Dental Plaza vrši se za dva dana. Toliko je vremena potrebno da izdvojite i dođete u Beograd. Prvi dan se ugrađuju implantati, a sutradan se vrši kontrola za 24h. Vreme trajanja same operacije je od 15 min do 1 h i 30 min, u zavisnosti od broja implantata koji se ugrađuju. Nakon 3 meseca od ugradnje, kada implantat sraste sa viličnom kosti, vrši se izrada protetskog dela. Za izradu protetskog dela na implantatima potrebno je izdvojiti od 5 do 7 dana boravka u Beogradu. Za izradu svih ostalih vrsta protetskih radova potrebno je izdvojiti takođe od 5 do 7 dana boravka u Beogradu.

Dakle, ukoliko se premišljate da li da ugradite implant, nemojte više. Možda vam sve deluje komplikovano, ali daleko je od toga. Ovo je rutinska intervencija koja bi mogla biti idealno rešenje da se rešite bezubosti i ponovo povratite svoj mladalački osmeh. Budite strpljivi, slušajte savete svog stomatologa i na kraju – pokažite svima svoje nove zube! 

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar